Competenties

Night vision

Camerasystemen die functioneren onder omstandigheden waarbij sprake is van (erg) weinig licht, grote afstand en waarbij er toch een goed herkenbaar, gedetailleerd beeld gewenst is. Hierbij worden hightech sensoren gebruikt op basis van onder andere image intensifiers en gevoelige CCD/CMOS oplossingen. ITS past deze sensoren toe bij de ontwikkeling van oplossingen op onder andere het gebied van orde handhaving, hulpdiensten, veiligheid en vervoer.
ITS night vision camera

Infrarood camera’s

Infrarood, en dan bedoelen we in dit geval warmtestraling (LWIR) heeft fundamenteel andere eigenschappen dan zichtbaar licht. Deze eigenschappen worden toegepast voor het genereren van beeld bij weinig licht maar ook daar waar informatie over warmte belangrijk is. ITS heeft een eigen IR-camera in ontwikkeling die de traditionele nadelen van dit soort camera’s ten aanzien van ruisonderdrukking en de noodzakelijke kalibratie op innovatieve wijze aanpakt. Hier verloopt het productieproces efficiënter terwijl de beeldkwaliteit tijdens gebruik significant verbeterd is.
ITS thermal imaging

Beeld onder slecht zicht omstandigheden

Met speciale technieken is het mogelijk om ook onder lastige omstandigheden (sneeuw, regen, mist, rook en stof) toch een bruikbaar beeld te genereren. ITS heeft ervaring met laser range gating waarbij een laser wordt gebruikt om een scene te belichten. Image intensifiers worden hierbij gebruikt om het weerkaatste licht te versterken en selectief alleen de gewenste informatie te filteren.

Multisensor/multispectrale vision

Multisensor en multispectrale videosystemen maken gebruik van meerdere (beeld-) sensoren om daarmee informatie te ontsluiten die met een enkele sensor niet getoont kan worden. Het gaat daarbij meestal om een combinatie van sensoren die meerdere onderdelen van het elektromagnetisch spectrum gebruiken. Bijvoorbeeld het visuele gedeelte, nabij-infrarood, SWIR (short wave infrared oftewel kortgolvig infrarood) en LWIR (long wave infrared oftewel thermische straling). Elk deel van het elektromagnetisch spectrum heeft voor- en nadelen en daar kunnen we dankbaar gebruik van maken. ITS heeft meerdere multisensor/multispectrale systemen in voorbereiding waaronder systemen waarmee ’s nachts, als het zeer donker is, een kleuren videobeeld kan worden verkregen dat vergelijkbaar is met een daglicht opname.

 • its-hightech

  SNN en EU steunen ITS bij ontwikkeling....

  Geplaatst op 27-10-2021

  Dankzij de steun van EU en SNN middels een VIA subsidie verwacht ITS in 2022 een nieuwe serie compacte en innovative warmtebeeld camera's te kunnen uitbrengen. Dit project ...

  Lees meer
 • its-hightech

  Vipera....

  Geplaatst op 29-01-2020

  Vipera is een innovatieve thermische camera core geschikt voor integratie in eindproducten op de automotive, industriële en defensie markt. Deze thermische camera gebruikt ...

  Lees meer
> Meer nieuws