Cherub release

Op Eurosatory 2018 lanceert Innovative Technical Solutions BV met trots hun nieuwste product genaamd Cherub. Cherub is een zeer compacte, veelzijdige fusie camera core met extreem lage latency. Dankzij het modulaire ontwerp kan deze kern worden geïntegreerd in een breed scala aan systemen. Handheld, wearables, target acquisitie, driver- en lokale situational awareness systemen om er een paar te noemen. De kern is ontworpen rondom de eigen fusie-engine van ITS, die een extreem lage latency mogelijk maakt. Een Full HD-kleur of monochrome CMOS-sensor en QVGA- of VGA-microbolometer zijn de beschikbare sensoren. Ze kunnen onafhankelijk worden bediend of de operator kan de “smart fusion” gebruiken. Wanneer deze is geselecteerd, analyseren de ITS-algoritmes extreem snel de details en contrast in elk frame om te bepalen waar en hoe te fuseren en in welke mate. Een breed scala aan videoprocessing opties is ook beschikbaar voor de operator en het systeem kan overlays maken. De optionele SDK stelt OEM's in staat om hun eigen userspace en userinterfaces te creëren. Embedded Linux maakt volledige camerabediening mogelijk. Een ander uniek item is de "Shutterless NUC" die wordt gebruikt door de thermische camera in de core. Wederom analyseren slimme algoritmes het thermische beeld en zorgen voor de Non uniformity correctie (NUC), zodat een mechanische sluiter niet meer nodig is.

De unit is verkrijgbaar in een compacte behuizing en kan rechtstreeks of als een modulaire boardcamera core worden geïntegreerd. Zowel sensoren als OLED display kunnen getethered worden waardoor een nog grotere verscheidenheid van eind systemen kan worden gemaakt. De core is verkrijgbaar in twee types; met een OLED-scherm of HD-SDI-uitvoer met RS232-interface voor besturing.

Cherub zal een "game-changer" zijn met betrekking tot sensor fusion. Vanwege het compacte en modulaire ontwerp is deze core geschikt voor integratie in een brede reeks producten. Voertuig upgrade en retrofit programma's over de hele wereld kunnen van deze innovatie profiteren, aangezien thermische en low light fusion nu beschikbaar zijn in één core voor een zeer gunstige prijs. De kern is ook zeer eenvoudig te integreren omdat alle voorzieningen voor integratie beschikbaar zijn. OEM-fabrikanten kunnen eenvoudig hun bestaande platform of camera upgraden met deze nieuwe kern of snel nieuwe camera's ontwikkelen.

 • its-hightech

  SNN en EU steunen ITS bij ontwikkeling....

  Geplaatst op 27-10-2021

  Dankzij de steun van EU en SNN middels een VIA subsidie verwacht ITS in 2022 een nieuwe serie compacte en innovative warmtebeeld camera's te kunnen uitbrengen. Dit project ...

  Lees meer
 • its-hightech

  Vipera....

  Geplaatst op 29-01-2020

  Vipera is een innovatieve thermische camera core geschikt voor integratie in eindproducten op de automotive, industriële en defensie markt. Deze thermische camera gebruikt ...

  Lees meer
> Meer nieuws